Vergelijken…

VERGELIJKEN (definitie).: “De Overeenkomsten en Verschillen van 2 Zaken Beoordelen”.

 

Tijdens de show op zaterdag 13 oktober jl. hebben we de hagelnieuwe Metronome AQWO CD/SACD-speler geïntroduceerd. Afwisselend werd er gedraaid met een van de beste, zo niet de beste netwerkspeler van dit moment, de Alluxity Media One(Digital Out versie), en de Metronome AQWO.

 

Die dag lag de nadruk natuurlijk op de introductie van de luidsprekers van AudioSolutions, maar tijdens de luistersessies komt er een moment waarop het panel deskundigen op de Chesterfield (voor insiders: de luisterbank in de luisterruimte)begint te vergelijken, want de mens wil nou eenmaal kunnen Vergelijken, of het nu om auto’s, mobieltjes of prijzen gaat; zo ook met de audio. Klinkt de een nu beter dan de ander? Welke vind ik mooier? De meningen lopen gelukkig altijd uiteen en zijn niet zelden gevormd door een bepaalde voorkeur. Iedereen heeft bepaalde voorkeuren; gelukkig maar anders reden we allemaal in dezelfde auto en draaiden we allemaal dezelfde muziek.

 

Beroepshalve en privé luister ik naar alles; de zwarte schijf, de CD en de netwerkspeler/streamer. Alles heeft z’n eigen charme! Toch, de tijd staat niet stil en bij velen is de Thorens naar de zolder verdwenen en ligt de nadruk nog op de zilveren schijfjes en weer anderen hebben de zilveren schijfjes geript en op de harde schijf/NAS gezet. De een is daarin handiger dan de ander maar er komt een moment dat het allemaal gesneden koek is. Dat het rippen, hoesje toevoegen, kopieren, verplaatsen etc. de gewoonste zaak van de wereld wordt en dat ook het wegvallen van het internet niet meer tot paniekaanvallen zal leiden.

 

De Alluxity Media One en de Metronome AQWO zijn er natuurlijk voor iedereen, maar voor degenen onder ons die als een dijk opzien tegen “het PC-luisteren” is de AQWO natuurlijk een uitkomst en de komende maanden zullen we deze speler/DAC dan ook uitgebreid gaan beluisteren, want uiteraard willen wij ook weten waar deze speler staat. Welke plaats deze speler heeft in de AVA-groep. En gelukkig, en daar zijn we weer; valt het er heel wat te Vergelijken.

 

Een Vergelijk met de Alluxity Media One met interne DAC dringt zich op, maar ook de Media One Digital Out versie aangesloten op de DAC van de AQWO is een interessante stap omhoog. Want hoe geweldig goed de DAC-module in de Vitus RI 101 ook is; we hebben reeds kort kunnen beluisteren dat met de DAC van de Metronome het hele geluidsbeeld nog verder groeit met meer detail, doortekening en natuurlijkheid. En klinkt de CD dan beter dan de netwerkspeler? We zullen het allemaal gaan meemaken. En wanneer vinden wij iets beter of is het anders…?

 

En natuurlijk het ultieme Vergelijk: de strijd tegen de onvolprezen stalmeester de Vitus Audio Signature SCD 025 MK II. Wat ons betreft absoluut het beste wat er binnen deze prijsklasse en ver daarboven in huis te halen is!

 

Uiteraard stellen wij uw belangstelling en input in deze weer zeer op prijs! Blijf vooral de website, Facebook en nieuwsbrief volgen.