Streaming

Streamen is een ander woord voor het verzenden van data. Dit kunnen onder andere muziekbestanden, videobestanden of foto’s zijn.

De manier van streamen kan op verschillende manieren toegepast worden. Je kan de muziekbestanden via een USB kabel of Wifi verzenden naar een ontvanger. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van een DAC ( digitaal analoog converter) welke in verbinding staat met de hifiset in de woning.

De DAC zet het computersignaal om naar een pcm audiosignaal. Waardoor de opgeslagen muziekbestanden te beluisteren zijn via de hifiset.
De manier waarop de muziekbestanden in beginsel worden weggeschreven heeft ook meerdere mogelijkheden.

Ook het wegschrijven van deze bestanden is van groot belang. Zo zijn er diverse mogelijkheden zoals; MP3 ( met meerdere variaties in Bitrate), FLAC, EAC, WAV en APE bestanden, maar ook de Apple bestanden (I-tunes). Deze bestanden kunnen weggeschreven worden op het moment dat een cd ge-ript wordt in een daarvoor bestemd audioprogramma.

Maar ook kunnen muziekbestanden via internet met grote kwaliteitsverschillen aangekocht worden (o.a. i-tunes). Ook zijn er diverse internetsites waarop, voor de audioliefhebbers, muziekbestanden worden aangeboden in een hogere kwaliteit (o.a.Linn en Naimlabel.com ). Deze kwaliteit is beter dan cd-kwaliteit; deze bestanden worden aangeboden in een hogere samplerate.
Deze bestanden worden niet alleen weggeschreven in 44.1 , maar ook in 48 , 96 en 192 Khz.

RealFineAudio biedt met o.a. merken als Auralic Goldnote en Innuos passende oplossingen om ook uw geluidsinstallatie gereed te maken voor de toekomst.
Maar ook maken we custom made oplossingen, volledig aangepast aan uw wensen. Mocht u nog koudwatervrees hebben, wij kunnen u helpen en laten zien dat het werkt zonder zorgen.