Nieuws van het Vitus front

In ons laatste showverslag maakten we al melding van de komst van de Vitus Signature SIA 025 MK II versterker. Vlak na de show van 6 en 7 april jongstleden is deze gearriveerd en niet veel later mochten we ook de Vitus SCD 025 MK II DAC/Transport bij Real Fine Audio verwelkomen. Daarmee zijn we met gepaste trots ook Signature-dealer van dit prachtige Deense-merk.

Zowel de SIA als de SCD zijn op afspraak te beluisteren, net als de RI 101 die al behoorlijk wat ‘vlieguren’ heeft gemaakt. De RI 101 is na 8 jaar de opvolger van de fameuze RI 100. Doelstelling was om de “sound” van de RI 101 wat dichter bij de SIA 025 MK II te brengen. Met de implementatie van de volumeregeling van de SL 103 en MP L201 voorversterkers is men daarin zeker geslaagd, zo hebben we zelf inmiddels ruimschoots vast kunnen stellen.

 

Voor trotse bezitters van de RI 100 biedt Vitus Audio overigens de mogelijkheid van een upgrade naar de RI 101. De RI 100 was al verkrijgbaar met een zeer goede DAC- module. Dezelfde module kan worden toepast in de RI 101. Nieuw is de DAC/Streamer-module die ook Tidal, Qobuz en Roon ondersteunt en dan is werkelijk de kreet “Just add speakers!”, van toepassing op de RI 101. Een NAS(Network Attached Storage) met goed geripte CD’s in het netwerk opnemen en luidsprekers aan sluiten is alles wat nodig is om eindeloos te kunnen genieten van je muziekverzameling. INFORMEER NAAR DE MOGELIJKHEDEN !

 

De DAC/Streamer- module is afgeleid van de onlangs gepresenteerde Vitus RD 101 DAC/Streamer die de aloude RD 100 DAC/Linestage heeft opgevolgd. Waar de RD 100 ook nog voorzien was van een voorversterkerdeel, is de RD 101 puur en alleen een zeer hoogwaardige DAC en daarmee een zeer geschikte partner voor de RI 101 en SIA 025 geïntegreerde versterkers.