Het was een uitdagend 2018

EEN UITDAGEND 2018…
23 december 2018, (bijna)Kerstavond…
Een van mijn zeer gewaardeerde klanten vroeg mij hoe ik het afgelopen jaar had beleefd. Vrijwel meteen antwoordde ik: “Het was een Uitdagend Jaar!”, waarna hij natuurlijk wilde weten waarom; welnu, de dag voor Kerst leek mij een uitstekend moment om dat te proberen uit leggen.
De transitie(laat ik dat woord ook eens gebruiken) van It Harkstee naar RealFineAudio was natuurlijk de grootste uitdaging van2018. De naamswijziging werd gelukkig goed ontvangen en is inmiddels weer een begrip in Audioland geworden. Het portfolio is sterk uitgebreid. Aan de onderkant zijn er enkele merken weggevallen en aan de bovenkant hebben we met trots Alluxity en Vitus Audio mogen toevoegen. RealFine Audio is de enige Vitus Audio Signature dealer in de BeNeLux.
Later dit jaar zijn daar Kuzma, Luxman, Prima Luna en AudioSolutions bij gekomen en zeer recent hebben we Metronome Technology en Purist Audio Design mogen verwelkomen. Tegelijkertijd wil ik niet onvermeld laten, maar juist benadrukken, dat de mensen achter o.a. ATC, Harbeth,Wilson Benesch,Falcon, PMC, Rega, Exposure en TelluriumQ hun vertrouwen in It Harkstee/RealFineAudio nooit hebben verloren. Zij hebben mij altijd gesteund en daar ben ik ze zeer dankbaar voor.
Het was een grote uitdaging om te mogen werken met zoveel prachtige produkten. De Vitus Audio Signature lijn noemde ik al even. De onvolprezen SCD 025 MK II CD-speler/DAC en SIA 025 MK II Geintegreerde versterker staan op afspraak luisterklaar bij RealFineAudio, net als de geïntegreerde versterker/DAC uit de Reference-lijn, de RI 101. De RI 101 is op zoveel punten verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, de RI 100, dat deze wat mij betreft de titel “Produkt van het jaar” verdient. Met prijzen variërend van Euro 13.000,- voor de basisversie en Euro 16.600,- voor de versie met het DAC/Streamer-board durf ik het geen koopje te noemen, maar voor degenen die reeds draaien met een respectabele voor- en eindversterker is de RI 101 nog wel bereikbaar. En niet te vergeten; de set is klaar met een paar mooie speakers en een NAS. Nogmaals, “Produkt van het Jaar” wat mij betreft.
En wat zijn de uitdagingen voor het komende jaar? Wel, dat zijn er vele. We gaan weer een aantal luistershows met prachtige apparatuur en mooie muziek organiseren, waarbij we ook op zoek gaan naar een bijzondere locatie, maar daarover later meer. De erg mooi gebouwde en naar eigen uiterlijke smaak te configureren luidsprekers van AudioSolutions kenmerken zich door een zeer sterke prijs/kwaliteitsverhouding en zullen extra aandacht krijgen. De Overture O204F, Figaro M en Figaro L staan sinds kort luisterklaar in de winkel. Verder gaan we nog op zoek naar een luidspreker die in dezelfde league speelt als de Vitus Audio SIA 025 MK II. Een luidspreker die de uiterste finesses uit deze machtige versterker weet te halen. U weet wel, die 1 en 1 opgeteld 3 en misschien wel 4 laat zijn… Dat zijn er weinigen, maar we hebben wel een paar ideeen. Wordt zeker vervolgd.
De grootste uitdaging voor het komende jaar, is echter dat ik weet te bewerkstelligen dat u weer in grote getale de weg naar onze mooie plek in Twijzelerheide weet te vinden. Ik weet het, voor sommigen een ……eind rijden, maar geloof me, het is echt de moeite waard, getuige ook de ATC-show van afgelopen zaterdag. De hut zat bij tijd en wijle bomvol.
Ik ga afsluiten; ik wens u allen hele prettige- en luisterrijke feestdagen en een gezond en voorspoedig 2019. Wees voorzichtig met vuurwerk; voor het draaien van plaatjes of het aantikken van de tablet heeft u wel uw vingers en oren nodig! Ik vertel u niets nieuws.
Gr. Durk