Een geweldige set

De afgelopen week kreeg ik het verzoek om een set samen te stellen bestaande uit de inmiddels vermaarde Harbeth Monitor 30.2 luidsprekers, aangestuurd door de onlangs uitgebrachte PrimaLuna EVO 300 geintegreerde buizenversterker; met KT 150 buizen wel te verstaan! De klant gaf aan te beschikken over een grote CD- verzameling, dat hij niet van plan was om een netwerkspeler/streamer aan te schaffen, maar dat hij nog een keer een hele mooie CD-speler in huis wilde halen, maar dan ook een echte Topspeler! Wel, zoals u wellicht weet; met zowel de onovertroffen Vitus Audio SCD 025 MK II en de Metronome Technologie AQWO hebben wij op dat gebied het beste in huis dat de markt heeft te bieden.

 

Life is all about Choices, en natuurlijk speelt budget daarbij een rol. De Vitus Audio SCD 025 MK II is een flink stuk hoger geprijsd dan de vorig jaar gepresenteerde Metronomo AQWO CD/SACD-speler/DAC.. De Metronome AQWO daarentegen is binnen de groep waartoe Vitus Audio en Metronome Technologie behoren, de feitelijke opvolger van de Vitus Audio RCD 101 CD-speler/DAC. Uiteraard zijn de klankmatige eigenschappen van de DAC in de Metronome weer wat dichter tegen de DAC van de Vitus-speler aan gekropen. Niet een kwestie van de een is beter dan de ander, maar puur een kwestie van voorkeur en smaak.

 

Na een uitgebreide luistersessie in de kleine luisterruimte waren we beiden zwaar onder de indruk van de set… Op die bewuste avond hebben we eindeloos muziek gedraaid en volop genoten. De dagen erna heb ik de set bij de klant thuis geïnstalleerd en na een week volstrekte radiostilte kreeg ik de verheugende mededeling dat RealFineAudio de gehele set mocht leveren. Geweldig! Een prachtige set en een zeer gelukkige klant. Daar doen we’t voor!