Laat je niet meeslepen met havermout: de beste supplementen en veelgemaakte fouten

Eet je elke dag havermout en voel je vervelende tintelingen in je darmen? Glavred beantwoordt de vraag of je havermout kunt eten op dieet.

Link gekopieerd

In welk geval je geen havermout moet eten – lees verder op Glavred / Collage Glavred. Foto: schermafbeeldingen

Havermout wordt vaak geassocieerd met dieet en gezond eten. Havermout is vooral populair omdat het handig is om te bereiden, hoewel artsen en voedingsdeskundigen adviseren om er geen misbruik van te maken. Lees op Glavred wat er bij havermout hoort en of je het elke ochtend kunt eten.

Wat je bij havermout kunt eten – de beste supplementen

Havermout kun je variëren met kruiden, jam of honing. Suiker en zout kun je beter vermijden als je om je figuur geeft.

De volgende toevoegingen zijn geschikt voor havermout:

  • Bananen. Eén banaan is genoeg voor één portie. Snijd hem in dunne plakjes en voeg hem toe aan de al gekookte pap.
  • Appels en peren. Gebruik alleen vers fruit en stevig fruit zodat ze niet “uit elkaar vallen” in de pap.
  • Gedroogd fruit. Pruimen, sultana’s en abrikozen zijn het beste.
  • Boter, ei. Veel mensen vragen zich af waarom ze een ei toevoegen aan havermoutpap. En ze voegen het dan toe om de portie eiwitten in het voedsel te verdubbelen, omdat havermout zelf “arm” is aan deze voedingsstoffen.
  • Yoghurt. Vul je pap met magere en ongezoete yoghurt als melk je verveelt.

Havermoutpap is erg “flexibel” voor toevoegingen. Dit is niet alles waarmee je een vastengerecht kunt “versieren”. Vertrouw op je smaak en verlangens.

Laat je niet meeslepen met havermout: top van de beste toevoegingen en veelgemaakte foutenVeel mensen vragen zich af of je havermout kunt eten op dieet / Collage Glavred. Foto: schermafbeeldingen

Kun je elke dag havermout eten – wat artsen zeggen

Ondanks het feit dat havermout vaak wordt “voorgeschreven” als een belangrijk onderdeel bij de samenstelling van het dieet, raden trainers en artsen toch af om het elke dag te eten. Ten eerste kan het onaangename effect van een “opgeblazen buik” optreden en ten tweede dreigt havermout de darmfunctie te verstoren bij mensen met een eiwitintolerantie. Uiteindelijk kan dit ertoe leiden dat het lichaam helemaal geen voedingsstoffen meer opneemt.

Het is ook goed om te onthouden dat havermout arm is aan eiwitten. Het moet altijd worden gegeten met andere, meer eiwitrijke voedingsmiddelen en gerechten – roerei, vis, kwark.

Daarnaast verlaagt havermout de bloeddruk en verhoogt het de suikerspiegel (dit laatste is het geval bij instant havermout).

Als je gezond bent, is het aan te raden om drie keer per week havermout te eten.

Misschien ben je geïnteresseerd in het nieuws:

Als je een fout opmerkt, markeer dan de betreffende tekst en druk op Ctrl+Enter om de redactie op de hoogte te stellen.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Ontdek de Beste Puzzels en Raadsels