PMC achtergrond

Opgericht in 1991 door Peter Thomas van de BBC en Adrian Loader van FWO Bauch. De combinatie van kennis en een levenslange passie voor muziek leidde tot de productie van PMC’s eerste product, de BB5-A, een actieve hoofdstudio-monitor. Dit ontwerp werd opgepikt door de BBC Maida Vale en Metropolis Mastering en blijft de referentie in de studio wereld, gebruikt door Prince, Wonderland Studio van Stevie Wonder, HDTV Broadcast London  en voor gerenommeerde klassieke labels zoals Decca en Harmonia Mundi. Veel van de hedendaagse filmthema’s zijn gemaakt met PMC, van eminente componisten als Henry Jackman, Thomas Newman, Tyler Bates en John Debney.

PMC is een van de weinige bedrijven die een Emmy® hebben gekregen vanwege hun bijdrage aan uitstekende opnamekwaliteit. Met film zou het gemakkelijker zijn om de blockbuster-films op te noemen die geen PMC gebruikten tijdens het proces van muziekproductie en -post! Maar titels zijn onder andere: Titanic, Mission Impossible, Captain Phillips, Pearl Harbor, Game of Thrones – TV, Iron Man 1 & 2, Skyfall, Spiderman 1,2,3 en Pirates of the Caribbean en nog veel meer.

PMC is toonaangevend in alle toonaangevende mastering-huizen, omroepen en een groot deel van de professionele wereld.

PMC filosofie: “Wij geloven dat een goede luidspreker in staat moet zijn om de zuiverste bedoelingen van de artiest zonder kleuring door te geven – de ideale oplossing voor zowel studio als thuis.”

De Twenty5 lijn

De Twenty5 serie is het hoogtepunt van een kwarteeuw van onderzoek, obsessief ontwerp en ambacht om de allerbeste luidsprekers te produceren voor thuis luisteren. Elk element in het ontwerp is overwogen om fijn afgestemde, transparante luidsprekers te creëren die in staat zijn de subtielste tinten en diep emotionele details van muziek te onthullen.

Verkrijgbaar in verschillende stijlen en afwerkingen passend bij de inrichting van elk huis, modern of traditioneel. Het assortiment verfijnt en verbetert ons gevestigde ATL-concept met nieuwe drivers en Laminair, het resultaat van recent onderzoek naar de aerodynamica van de transmissielijn. Met een natuurlijke, gebalanceerde klank en rijke, omhullende bassen op alle niveaus, kan de verrassend slanke serie van de Twenty5  je een ongeëvenaarde luisterervaring bieden die opnieuw definieert wat je van high-fidelity-prestaties mag verwachten.