Wilson Benesch

De naam Wilson Benesch staat synoniem aan innovatief design en het gebruik van geavanceerde high-tech materialen. Het merk zet een standaard waaraan anderen worden afgemeten.
De Wilson Benesch luidsprekers zijn uniek in ieder detail. De term vorm volgt functie is volledig van toepassing: door keuzes in het ontwerp en het gebruik van hoogwaardige materialen volgt automatisch een opvallend en smaakvol uitziend geheel.
Wilson Benesch is vooral beroemd door hun gebruik van koolstofvezels in hun behuizingen. Er wordt in het A.C.T. (Advance Composite Technology) model gebruik gemaakt van een gelast metalen frame, waar de behuizing van koolstofvezel in epoxy omheen zit. Door de extreme stijfheid van dit materiaal, worden kastresonanties zo goed als geëlimineerd, wat een zeer gedetailleerd en levendig geluidsbeeld oplevert zonder enige kastkleuring en met een enorme ruimte-afbeelding. De modellen maken allen gebruik van een op specificatie van Wilson Benesch geproduceerde Scanspeak soft-dome tweeter, die naadloos overloopt in één of meerdere door Wilson Benesch zelf ontwikkelde Tactic midden/laag units. Laatsgenoemde drivers zijn gemaakt van polypropyleenvezels, die onder hoge druk en temperatuur worden samengeperst, waardoor het oppervlak hard wordt, maar binnenin het materiaal zijn inwendige demping behoudt.