Naim

Naim is opgericht door Julian Vereker MBE (1945 – 2000) en maakt sinds lange tijd een compleet unieke lijn van zeer muzikaal klinkende producten. Deze lopen uiteen van zeer betaalbare versterkers en CD-spelers, tot zeer kostbare audio-juweeltjes van absolute wereldklasse.

Bij de meeste modellen is het ten allen tijde mogelijk verbeteringen aan te brengen in de vorm van betere voedingen. Volgens Naim is de voeding het allerbelangrijkste van een apparaat en door ‘upgrades’ aan te bieden op dit gebied, is het voor de gebruiker mogelijk geworden langzaam door te groeien in kwaliteit.

Een nieuw ontwerp bij Naim betekent dat er vaak vanaf de grond af aan opnieuw wordt gekeken naar het volledige design, om door kleine (of soms grote) veranderingen zinvolle verbeteringen aan te brengen. Naim is wars van trends en hypes: een nieuw product zal alleen uitkomen als men dat nodig acht en niet omdat de markt daarom vraagt. De wat eigenwijze visie van het bedrijf komt mede tot uiting in de minimalistische, zeer herkenbare styling en het gebruik van elders in onbruik geraakte DIN-aansluitingen (die overigens superieur klinken).

Een gemeenschappelijke factor bij welk Naim apparaat ook, is de meeslepende muzikale drive en emotie die de muziek laat spreken en de techniek onhoorbaar maakt. Zoals het hoort.